Kyllä huomaa että kevät ja lämpimät ilmat on saapunut, ei tarvitse kun katsoa ulos ikkunasta niin näkee pihalla leikkiviä lapsii.. ei siinä mitään pahaa ole että lapset leikkii pihalla, mutta näköjään on niin että aika harvalle lapselle kerrotaan miten käyttäydytään koirien lähellä (Koiran ohitus taikka koiran tervehtiminen).

Ikäväkseni tänään taas huomasin että pihalla olleilta lapsilta puuttui tietotaito miten koiran läheisyydessä toimitaan taikka miten sitä tervehditään...Annan tähän muutaman esimerkin.

 Esim1. tullaan nurkantakaa pihalle täyttä vauhtia pyörillä/potkulaudolla siinä sitte yrittää päästä pois lasten alta koirien kanssa, ja tuo sama (pyörät/potkulaudat) suoraan kohti toisessa kohtaa pihaa...ei koira tiedä mikä potkulauta taikka pyörä on vaan näkee jokun laitteen lähestyvän ihmisen kanssa, onneksi omat koirat ei pidä pyörää/potkulautaa "uhkana" miltä pitäisi puolustautua vaan ennemminkin tulee minun luokseni "turvaan". Mutta on myös niitä koiria jotka "hyökkävät" pyöriä/potkulautoja kohti koska pitää niitä "uhkana"...

 Esim2.  koiran tervehtiminen oli tänään "hakusessa" kanssa ei kysytä lupaa vaan yritetään estää koiran kulkua seisomalla omistajan vieressä olevan koiran edessä ja tuijottamalla koiraa samalla nostetaan toinen käsi ilmaan... ja jälleen onneksi omat koirani ovat lempeitä toinen seisoi vieressä ja toinen otti pakitus askeleita jolloin sanoin lapsille ettei koirat nyt anna silittää ja pyysin lapsia väistämään että päästään ohi, omilla koirilla taikka minulla ei ole mitään sitä vastaan että niitä silitetään kunhan niitä lähestyy oikein eli luvan kanssa, rauhallisesti ja sivusta, koirat haistaa ensin vierasta ihmistä,  jonka jälkeen koirani joko antaa tai ei anna silittää itseään (paikalleen jääminen haistelun jälkeen on luvan antamista, pois lähteminen minun viereeni ilmaisee sen että ei halua vieraan ihmisen/lapsen koskevan itseensä)

Tälläistä tällä kertaa meiltä, ensi kerralla jotain muuta ;)